top of page
Search
  • Writer's pictureSarah en Janne

Ons klasje

Deze week was onze observatieweek in KG1, de klas van de 4-jarigen. Het is een klasje van ongeveer 12 kleuters. In deze klas staan er 2 leerkrachten die elk hun eigen vakken geven. De dagen starten meestal met taal of wiskunde, later volgen de iets creatievere vakken zoals beeld en muziek. Tijdens de pauzes wordt er veel tijd voorzien om rustig te eten in de klas. Ze eten vooral rijst, pasta of lokale gerechten zoals fufu of banku. 's Middags voorziet de school ook een warme maaltijd voor de kinderen.


Tijdens het observeren leerden we al snel enkele liedjes die we ondertussen ook al kunnen meezingen en meedansen. Wat we ook erg leuk vinden is dat er veel aandacht besteed wordt aan het positief bevestigen van de kinderen. Telkens wanneer een kleuter iets goed heeft gedaan wordt dit klassikaal beloond met een applausje. Ook onze Ewe woordenschat breidt al stilaan uit.


Dinsdag was het voor alle leerkrachten van Kpando een speciale dag. De school sloot iets vroeger dan normaal en we trokken met het hele leerkrachtenteam naar een grote bijeenkomst. Bij aankomst merkten we op dat elke school een eigen leerkrachtenuniform had waar ze enorm fier op zijn. Dit creëert een groepsgevoel binnen elke school, erg mooi om te zien. De bijeenkomst werd georganiseerd door het hoofd van de scholen in Kpando. In het algemeen ging het over de stand van zaken van elke school en waar de werkpunten van die scholen zaten. Het was een erg boeiende bijeenkomst, fijn dat we dit mochten bijwonen.


Morgen is het dan eindelijk zo ver, onze eerste lesjes. Dit weekend hebben we al heel wat voorbereid. Op aanvraag van de klasleerkracht maakten we een overzichtelijke daglijn met pictogrammen en de dagen van de week. Ook stelden we al een weekschema op dat morgen van start gaat.





Wij kijken er alvast naar uit!

176 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page